ضیافت نور 4

ضیافت نور  

 

4

بسمه تعالی

    لَبَّیک،اَللهمَّ لَبَّیک،لَبَّیک لا شَریکَ لَکَ لَبَّیک،اِنَّ الحَمدَوَالنِّعمَه لَکَ وَالمُلک،لا شَریکَ لَکَ لَبَّیک.

گردش به دور خانه خدا نشان دهنده این است که به غیر از خدا،گِرد دیگری نگردیم.                                                                               امام خمینی (ره)

حج یک هجرت است،هجرت از خودِماست،هجرت از نیت هاست،هجرت از زندانی است که ما را احاطه کرده وگوهر یک دانه بی نظیرانسانی را در وجود ما مخفی وپنهان نگه داشته است ،حج هجرت از خود پرستی هاست که از هوا وهوس ناشی می شود.                                                        مقام معظم رهبری

خانه کعبه خانه دل هاست

                             ساحت قدس وجایگاه خداست

خرم آن کس که گِردآن خانه

                                در طواف است همچو پروانه

زائرین  محترم:

لبَّیک گفتن ،زمانی صادقانه خواهد بود که گوینده ندای حق را بشنود وبه دعوت خدا پاسخ دهد، کسی می تواند لبَّیک بگوید که احساس کند در برابر خدا حاضر شده است شما هیچ وقت دراتاق دربسته که کسی نیست ومخاطبی حضور ندارد نمی گوئید بله،بله به کسی می گوئید که حضور دارد وشما را صدا می زند وشما دعوت اورا به صورت مستقیم می بینید ومی شنوید ،مسئله حضور در محضر حق است،مشاهده جمال محبوب است ، گویی که گوینده در این محضر از خود بی خودشده است.

کسی که به مقام حضورراه یافت همانند موسی کلیم الله خود را تنها نمی یابد ،کسی که به مقام حضور راه یافت مشکل او دیگر برطرف شده است ،زیرا به حضور مالک اصلی رسیده است وهرگز دست تُهی باز نخواهدگشت.

تذکّرات قبل از سفر

1-     قبل از سفر نسبت به تخلیه حافظه تلفن ورایانه همراه ویا دوربین عکاسی وفیلم برداری خود از مواردغیر ضروری اعم از عکس ها وفیلم های خانوادگی وشخصی وشماره تلفن های مراکز مهم وخاص که در طول سفر به آن ها کاری ندارید اقدام نمائید.

کتاب های حسّاسیت برانگیزرا با خود نبرده سعی کنید از کتاب های مرتبط با بعثه مقام معظم رهبری استفاده نمائید.  

 

2-    3-     ازهمراه داشتن هرگونه کارت شناسایی(غیرازگذرنامه وکارت شناسایی که مدیر کاروان موقع حرکت در فرودگاه به شما تحویل می دهد )خودداری فرمائیدمانند:کارت عضویت بسیج،کارت ملی،گواهینامه،کارت پرسنلی ادارات، دفترچه درمان و....

3-    درصورتی که قصد استفاده از سیم کارت ایرانی خود را درسفر ندارید بهتر است ازهمراه داشتن آن خود داری نموده یا آن را از گوشی خود خارج کرده وتا پایان سفر درجای مناسبی نگهداری نمائید.

4-      بازرسی جدّی فرودگاه موجب کشف هرگونه مواد مخّدرمی شود لذا از حمل هرگونه مواد مخدّر جداًخود داری فرمائید.

                                     پیام تندرستی

توصیه های ویژه استقرار درمحل های اقامت: زائران درمکه ومدینه عموماًدرهتل ها یا ساختمان های بزرگ مستقر می شوند ،این اماکن از نظر تعداد طبقات ،تعداد زائران ،بهداشت ونظافت عمومی،تازگی وقدمت ،دوری ونزدیکی به حرم،تهویه ونوروامکانات ومسائل متعدد دیگربا هم متفاوتند که با توجه به محدودیت ها وشرایط خاص این سفر بهتر است از مقایسه نمودن این ساختمان ها با یکدیگر اجتناب وبه نکات زیر توجه ویژه نمائید.

زندگی درسفر یک زندگی دسته جمعی است وباید توجه داشت که عادات وعملکردهای مختلف ،توقعات وشیوه زندگی متفاوت ،تغییر آب وهوا وغذا ،دوری از خانواده ،دلتنگی ها ،سازش ها ومقاومت ها وبسیاری از مواردپیش بینی نشده دیگر موجب بروز استرس نگردد.

اگر توقعات خود را متعادل کنیم وسخت نگیریم این فشارها به حداقل خواهد رسید.

اتاق ها یکی از قسمت های محل استقرار درطول سفر است که باید دراین زمینه به نکات زیر توجه نمائید:

-       دریک اتاق ممکن است 4 تا 6 نفر زائر اقامت داده شوند واین موضوع مهمّی است در بعضی مواقع به هیچ وجه نمی توان از تراکم زائر کاست ،لذا باید خود را با شرایط تطبیق دهید.

-       تهویه همیشه باید در اتاق ها برقرار باشد ،یعنی هوا از نقطه ای وارد واز نقطه ای خارج گردد،از دما ی مناسب کولر گازی استفاده کنید واز سرد کردن بیش از اندازه اتاق خود داری کنید.

-          ملحفه های خود را تمیز ومرتب نگه دارید.

-          درنظافت اتاق کوشا باشید.

-          غذای مانده دراتاق نگه ندارید.

-       به یاد داشته باشید که نظافت اتاق ها می بایست توسط زائر انجام گرددزیرا این مهم از توان عوامل کاروان خارج وغیر قابل انجام می باشد.

-       درمواردی که سرو غذا درخارج از اتاق ها تدارک دیده می شود ،با جمع غذا بخورید وغذا را به داخل اتاق ها نبرید (خرده های غذا موجب تجمّع حشرات مثل سوسک ومورچه می شود وموجب آزار خود شما می گردد).

-          بعضی از زائران تا نیمه های شب وقت خود را به زیارت وعبادت یا دربازارها سپری می کنند وپس از بازگشت برای هم اتاقی های خود مزاحمت ایجاد می کنند برای جلوگیری از این مشکلات به برنامه های خود  نظم دهیدو وقت خواب واستراحت را رعایت کرده،به حقوق دیگران نیز احترام بگذارید.

-           دراستفاده یا عدم استفاده از کولر رعایت حال دیگران را بنمائید.

-       اگر دچار سرماخوردگی شُدید، سعی کنید تا زمانیکه عطسه،سرفه وآب ریزش بینی داریداز ماسک استفاده واز( دست دادن وروبوسی با دیگران به ویژه هم اتاقی ها)اجتناب کنید.شایع ترین راه انتقال سرماخوردگی ،دست ها وترشُّحات تنفّسی است .

اسرار حج

 سخنان امام سجاد(ع) با شبلی:

...امام(ع):آیا به حرم داخل شدی وکعبه را دیدی؟شبلی:آری.

امام (ع):به هنگام ورود به حرم نیت آن کردی که هرغیبت وبدگویی مسلمانی از جامعه اسلامی را برخود حرام می کنی ؟شبلی:نه.

امام(ع): به هنگام رسیدن به مکه نیت کردی که فقط خدا رامی خواهی (ومی جویی)؟شبلی:نه.

امام(ع):پس نه به حرم وارد شده ای ونه کعبه را دیده ای ونه نماز گزارده ای!...

 

آشنایی بااماکن مکه و مدینه

مسجدالحرام؛پس از پیروزی اسلام در مکه وپاک سازی خانه خدا واطراف آن از وجود بت ها ودربرگرفتن فضای اطراف مکه با اذان بلال ،که شعار توحید تا آن زمان  هیچ حصاروبنایی دراطراف کعبه نبود.باگسترش اسلام ،احساس شدکه باید محدوده ی طواف وسیع تر شود از این روبه دستور خلیفه دوم خانه های اطراف را خریدندوبه مسجد افزودندوبه دستور وی دیواری کمتر از قامت یک انسان دراطراف کعبه کشیدندودر هایی برآن قرار دادند ومشعل هایی برفراز دیوارها نصب کردندتامسجدشب روشن بماند.ساختمان کعبه از زمان عبداله بن زبیر وحَجّاج ثقفی تا دوران ما به همان شکل کنونی باقی مانده است .مسجدالحرام در دوره آل سعود توسعه فراوانی پیدا کردبه طوری که بیشترین توسعه دراین زمان انجام پذیرفت که از جمله ی آن ها بنای زیر زمین ،ایجاد یک طبقه روی همکف ونصب چندین پله برقی درمسجد الحرام وتوسعه ی مسعی می باشد ،مناره های فعلی مسجد 9 عددبه ارتفاع حدود 90 متر می باشدو وسعت آن حدود88 هزارمتر مربع می باشد.

ارکان کعبه؛ کعبه دارای 4 رکن(اسود،عراقی،شامی ویمانی)می باشد.درمیان این چهار رکن ،فضیلت رکن یمانی واسود از دو رکن دیگر بیشتراست.رکن حجر الاسودیاسنگ سیاه از سنگ های بهشتی است و شروع هفت دور طواف وپایان آن از این رکن می باشد.رکن یمانی هم دری از درهای بهشت است واز روزی که گشوده شده است بسته نشده است واین رکن همان محل وارد شدن فاطمه بنت اسد به درون کعبه وتولّد حضرت علی (ع) است.(برآمدگی پایین دیوار کعبه را شاذروان می گویند).

حضرت علی (ع)می فرماید:

هرگاه برای حج به خانه خدا رفتید به کعبه بسیار بنگرید ،زیراخدا را صد وبیست رحمت درکنار خانه ی خویش است :شصت رحمت برای طواف کنندگان ،چهل رحمت برای نماز گزاران وبیست رحمت برای نگاه کنندگان .

 

 

کلید زبانی برای سرزمین وحی

عربی

فارسی

عربی

فارسی

فُطور

صبحانه

کأس

لیوان

غَدا

ناهار

ماء

آب

عِشاء

شام

ماءساخن

آب گرم

صَحَن

بشفاب

ماءبارد

آب سرد

مِلعَقه

قاشق

مندیل

دستمال کاغذی

شَوکه

چنگال

فاکهه

میوه

سِکّین

چاقو

مِلَح

نمک

روحانیون کاروان

ردیف

نام ونام خانوادگی

سمت

تلفن

1

حجه الاسلام حسین عبدالمحمدی

روحانی

2

خانم پورمحمدی

معینه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد